Mindful-Surprise-Review

Mindful Surprise review: een les in vertrouwen en overgave

Reviews

Het leven zit vol onzekerheden & verrassingen en ups & downs. Het is soms lastig om voorbij de tegenstrijdigheden en beperkingen die we onszelf opleggen te kijken. Soms voelt het onmogelijk om op onze levensreis te vertrouwen en ons aan het proces over te geven. Het gevoel dat je vastgelopen bent overheerst vaak het doel om van het leven te genieten. We realiseren ons niet dat we afscheid kunnen nemen van angst. Of dat we op het leven en onszelf kunnen vertrouwen en ervaringen en situaties kunnen creëren die uniek zijn. In deze onwetende fase bevond ik mij toen ik op Mindful Surprise stuitte. Ik wilde overal controle over en alles beïnvloeden, maar ik had het gevoel totaal geen controle te hebben. Dus besloot ik de sprong te wagen, de controle los te laten en mezelf een Mindful Surprise te geven op Bali…

“Live your life as if everything is rigged in your favour” – Rumi

De opbouw

Mijn reis naar Bali was al geboekt, maar ik had mijn dagen nog niet allemaal ingevuld. Ter plaatse hoorde ik over Mindful Surprise en heb ik zonder lang na denken geboekt. In de dagen voorafgaand aan mijn Mindful Surprise-ervaring deed ik mijn uiterste best om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen. Het was echter erg moeilijk om me niet af te vragen waar ik aan begon …

Op de één of andere manier wist ik dat ik op het team van het Mindful Surprise kon vertrouwen. Ik wist dat dit avontuur voor mij bedoeld was, maar desondanks was ik zenuwachtig. Ik vermoedde dat de reis me flink zou uitdagen (zoals de beste ervaringen dat doen), maar hoe precies? Mijn monkey-mind sprong van de ene mogelijkheid naar de andere: ik zag mezelf in de jungle; insecten eten als ontbijt, op een boot; de zeeziekte proberen tegen te houden, of misschien verblijf ik alleen, in een hut, bovenop een berg? Nu, terugkijkend, moet ik toegeven dat mijn gedachten nogal dramatisch zijn geweest.

Toen ik de eerste e-mails ontving van Mindful Surprise over wat ik moest inpakken werd het wat rustiger in m’n hoofd. Het werd me duidelijk dat ik een comfortabel avontuur tegemoet ging die veilig zou zijn en die in al mijn levensbehoeften zou voorzien. Ik realiseerde me dat ik tot het laatste moment niet zou weten wat me te wachtten stond en vanaf dat mailtje kon ik het ook echt loslaten om daarover na te denken.

De Mindful Surprise Ervaring

Op aanwijzing van het team van Mindful Surprise pakte ik m’n tas in. Ook stuurde ik contactgegevens door naar mijn familie, samen met een bericht dat ik een aantal dagen ‘off the grid’ zou zijn. Toen de auto met chauffeur kwam voorrijden stapte ik vol vertrouwen in naar bestemming onbekend.

Het was ontzettend spannend en onwijs fijn om écht op avontuur te zijn. Ik leverde me volledig over aan het hier en nu. Het vertrouwen in Mindful Surprise was altijd aanwezig en ik wist dat deze reis me daadwerkelijk zou helpen groeien. De realiteit onderstreepte dit volledig. Mijn ervaring was als een warme deken. Ik werd naar een onwijs fijne omgeving gebracht, waarin ik me heel veilig voelde om mezelf te herontdekken.

Vanaf de allereerste brief die ik ontving, die ik opende tijdens die autorit naar mijn geheime bestemming, tot de laatste (van velen tijdens mijn hele ervaring), voelde ik me de hele weg begeleid en ondersteund. Alles wat ik nodig had en meer werd tijdens mijn ervaring aan me verstrekt, waardoor ik mijn aandacht aan de opdrachten kon geven. De opdrachten zetten me aan het denken en gaven inzicht in mezelf en mijn kijk op de wereld.

Mindful_Surprise_ReviewDe take aways

Het is geen gemakkelijke taak om in één paragraaf te omschrijving wat dit avontuur me gebracht heeft. Ik heb zoveel dingen gevoeld en verwerkt tijdens deze vierdaagse reis. Vooral het loslaten van de controle en te durven vertrouwen op het avontuur hebben me een groot vertrouwen in mezelf en het leven gegeven.

Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat ik mijn Mindful Surprise ervaring gehad heb (september 2018) en nog steeds dreunen de effecten door.

De controle loslaten, iemand anders laten beslissen over wat mij het beste zou dienen en me zo vol overgave laten leiden heeft me veel inzicht in mezelf gegeven. Het mooie is dat ik nu kan zeggen dat het de eerste stap van velen is geweest.

De reis van Mindful Surprise moedigde me aan om vanuit verschillende perspectieven naar mezelf en allerlei onderdelen van mijn leven te kijken. Er was tijd en ruimte om deze nieuwe inzichten te verwerken en eigen te maken. Toen ik Bali een aantal weken later verliet had ik een hele nieuwe visie op de richting van mijn leven. Het bleef ook niet bij een idee, het werd een plan! Een intentie.

Om een lang verhaal kort te maken: sinds mijn ervaring met Mindful Surprise heb ik veel grote veranderingen in mijn leven gemaakt, erop vertrouwend (zoals ik in die eerste dagen leerde) dat ik gesteund zou worden door het universum. Ik heb risico’s genomen, dingen losgelaten die niet in lijn zijn met het leven wat ik wil leven en ik jaag nu mijn dromen na die vroeger onbereikbaar leken. Als kers op de taart… Ik geniet echt van het hele proces.

Is een Mindful Surprise-trip iets voor jou?

Mijn avontuur met Mindful Surprise was heel persoonlijk. Voor iedereen zal de ervaring anders zijn. Ik denk echter dat iedereen baat zou hebben bij een dergelijk verrassingsavontuur.

Een trip met Mindful Surprise is speciaal voor mensen die bang zijn voor het onbekende. Als je, net als ik, vanuit vertrouwen wilt leven en angst los wilt laten dan zijn deze reizen echt voor jou. Ook mensen die te druk zijn om hun vakantie te organiseren, maar wel op zoek zijn naar nieuwe perspectieven kan ik het aanraden om een trip te boeken.

Of we nu worstelen met het durven vertrouwen op de toekomst of het loslaten van de controle, in beide gevallen denk ik dat we allemaal een Mindful Surprise kunnen gebruiken.

Next post
Quarterlife crisis of oproep tot avontuur?
Menu