OVER mindful SURPRISE

Mindful Surprise staat voor buiten de lijntjes kleuren. Voor het bewandelen van je eigen pad in dit leven. Wanneer je dit vanuit je hart doet, je intuïtie, dan kom je namelijk precies daar waar je wezen moet. Daar waar jij hiervoor bent.

Tevreden mensen maken de wereld mooier

Mindful Surprise is ontstaan vanuit liefde voor avontuur, reizen, persoonlijke ontwikkeling, mensen verrassen en verbinden. Pre-corona-tijd deed ik dit door het aanbieden van avontuurlijke verrassingsreizen op Bali en nu heb ik al mijn kennis en ervaring in online programma’s gegoten. Ik geloof dat mensen die zichzelf ontwikkelen meer betrokkenheid ervaren en meer tevreden zijn. Mijn missie is dan ook om jou tevreden te laten deelnemen aan een wereld die het van je vraagt om steeds meer en beter te presteren. In een wereld waar goed nooit goed genoeg is help ik jou om je voldaan te voelen en je dromen waar te maken!

Hai! Ik ben Janneke Dijkhuis…

….en het verhaal achter Mindful Surprise gaat terug naar het jaar 2012. Naar het moment dat mijn innerlijke reis verdieping kreeg. Ik nam na zeven jaar ontslag om te emigreren naar het idyllische Bali, Indonesië. Het was een droom die uitkwam: wonen en werken in het buitenland. Het leven lachte me toe vanaf de verleidelijke stranden, het overheerlijke goedkope eten, de inspirerende cultuur, de uiteenlopende avontuurlijke activiteiten, de surfbare golven en het altijd stralende zonnetje. Ik leerde de taal, raakte gewend aan de bijzondere Hindoestaanse cultuur en reisde voor m’n werk en privé naar mooie plekken.

Het besef dat ik in Bali tegen dezelfde uitdagingen aan liep als drie jaar daarvoor in Nederland kwam als donderslag bij heldere hemel. Ineens had ik weer een baan waar ik niet meer 100% achter stond, een werkgever die andere dingen van me wilde dan ik te geven had, vrienden die ouders werden en een knagend gevoel van onvrede: “ik heb zoveel, maar het is nooit genoeg”. Kortom, ik had mezelf van Nederland meegenomen naar de andere kant van de wereld.

Wat is ervoor nodig om gewoon tevreden te zijn? Mijn intuïtie vertelde me dat Bali al haar lessen voor dat moment onderwezen had. Het was tijd om te ontdekken wat de wereld nog meer te bieden had en wat er nog meer in mijn vat zat. Van het hebben van een huishoudster ging ik naar het schrobben van het dek, van jaren alleen wonen ging ik met drie vreemden samenwonen op een boot van 14 meter lang, van werken voor een werkgever ging ik voor mezelf werken en van offline zaken doen opende ik de deuren van mijn digitale kantoor. Continue ging ik het avontuur met mezelf aan. Ik bleef spelen, experimenteren en ontdekken.

Wie op avontuur gaat ontgroeit zichzelf

De afgelopen jaren werd ik vaak benaderd door mensen die geïntrigeerd waren door mijn persoonlijke ontwikkelingsproces. Het bleek dat ik niet de enige was die niet tevreden was met het volgen van de gebaande paden. Een pad waar ik geen voldoening uit heb kunnen halen. Na een groot aantal avonturen en omzwervingen over de wereld, die hebben gestimuleerd en geïnspireerd mijn leven op eigen voorwaarden te leven, richtte ik uiteindelijk Mindful Surprise op. Mijn passie om mensen te verrassen en mooie ervaringen mee te geven, die ze verder helpen in het leven, waren hierbij mijn grote drijfveer.

Sinds 2018 biedt ik avontuurlijke mindfulness reizen op Bali aan (solo retreats). Door de situatie van de wereld moest ik als jonge ondernemer een beroep doen op mijn creativiteitr. De solo retreats gingen over het loslaten van controle om jezelf te leren kennen en over vertrouwen hebben in het leven en dat deze het beste met je voor heeft. Een zuivere verbinding met je intuïtie ontwikkelen en een krachtige mindset waren het resultaat wat de deelnemers mee naar huis mochten nemen. In het aanbieden van online programma’s, met veel offline elementen, voel ik dat ik hetzelfde resultaat kan bieden.

Meer over Janneke…

In aanvang zijn het vooral mijn leergierigheid, avontuurlijkheid en onafhankelijk die opvallen. Echter, als je me een beetje leert kennen dan merk je al snel dat ik niet van grote groepen mensen houd, een beetje een huismus ben en vooral heel erg gek ben op koken wandelen en country-rock muziek.

Ik vraag je al snel het hemd van het lijf en laat er geen gras over groeien om je te bevragen over je levenservaringen en hoe deze je gevormd hebben. Mijn vragen komen altijd vanuit oprechte interesse! Tegelijkertijd ben ik niet bang om ook mijn kwetsbaarheid en onzekerheden te laten zien.

De paradoxen in mij zijn niet te ontkennen: nuchtere Drentse en spirituele wereldburger, stoer en kwetsbaar, avontuurlijk en huiselijk, super-sociaal en tegelijkertijd een beetje een loner.

Dit heeft trouwens tot veel interne conflicten geleidt.

Moeite hebben met het accepteren van mezelf met alles erop en eraan. Dit resulteerde in mezelf veroordelen en me continue afvragen wat een ander van me denkt en dan op basis van die aannames handelen…

Gekke situaties krijg je daarvan.

De wereld ontdekken is code voor jezelf ontdekken

Tegelijkertijd is het juist deze mix aan eigenschappen en eigenaardigheden die mij kennis met de wereld hebben laten maken: voorbij de Drentse velden, de Nederlandse, of zelfs de Europese, grens. Het leidde me naar onbekende culturen vol vreemden die vrienden werden.

Het meest bijzondere is nog wel dat toen ik kennis met de wereld maakte, ik mezelf steeds beter leerde kennen. Vervolgens kon accepteren, wat weer resulteerde in zelfliefde en zelfvertrouwen.

Kortom, de verbinding met mezelf groeide.
Zoeken naar mezelf vloeide over in mezelf onderzoeken.
Ik leerde dat de wereld ontdekken code is voor ‘jezelf ontdekken’.

Mezelf leren kennen in mijn puurste vorm heeft me een ontzettend tevreden en gelukkig mens gemaakt. Het meest dankbare wat ik tot nu toe heb mogen doen is mijn verhaal in zetten om jou te inspireren jouw hart te volgen. En om vervolgens een stukje op jouw heldenreis mee te mogen reizen en je te helpen een stukje van jezelf te ontdekken.

Ik kijk er naar uit!
Liefs, Janneke

“Deze reis heeft mij zo enorm geïnspireerd en daagde me uit om te kijken naar zowel mijn verlangens en dromen als mijn obstakels en angsten. Een reis die magisch aanvoelt en waar ik nog regelmatig aan terug denk. Wow!”

Widad Abdalla | 13 mei 2019

Menu
Open chat
1
Do you need help?
Hi! How can we help you?