OVER mindful SURPRISE

Met Mindful Surprise creëer ik een speelveld voor mensen die het avontuur met zichzelf en het leven willen aangaan, zodat ze tevreden en in verbinding aan het leven deel kunnen nemen.

Tevreden mensen maken de wereld mooier

Mindful Surprise is ontstaan vanuit liefde voor avontuur, persoonlijke ontwikkeling, mensen verrassen en verbinden. Pre-corona-tijd deed ik dit door het aanbieden van avontuurlijke verrassingsreizen en nu heb ik al mijn kennis en ervaring in online programma’s gegoten. Ik geloof dat mensen die zichzelf ontwikkelen meer betrokkenheid ervaren en meer tevreden zijn. Mijn missie is dan ook om jou tevreden te laten deelnemen aan een wereld die het van je vraagt om steeds meer en beter te presteren. In een wereld waar goed nooit goed genoeg is help ik jou om je voldaan te voelen en je dromen waar te maken!

Liefs, Janneke

Hoe het allemaal begon…

Het verhaal achter Mindful Surprise gaat terug naar het jaar 2012. Naar het moment dat mijn innerlijke reis verdieping kreeg. Ik nam na zeven jaar ontslag om te emigreren naar het idyllische Bali, Indonesië. Het was een droom die uitkwam: wonen en werken in het buitenland. Het leven lachte me toe vanaf de verleidelijke stranden, het overheerlijke goedkope eten, de inspirerende cultuur, de uiteenlopende avontuurlijke activiteiten, de surfbare golven en het altijd stralende zonnetje. Ik leerde de taal, raakte gewend aan de bijzondere Hindoestaanse cultuur en reisde voor m’n werk en privé naar mooie plekken.

Het besef dat ik in Bali tegen dezelfde uitdagingen aan liep als drie jaar daarvoor in Nederland kwam als donderslag bij heldere hemel. Ineens had ik weer een baan waar ik niet meer 100% achter stond, een werkgever die andere dingen van me wilde dan ik te geven had, vrienden die ouders werden en een knagend gevoel van onvrede: “ik heb zoveel, maar het is nooit genoeg”. Kortom, ik had mezelf van Nederland meegenomen naar de andere kant van de wereld.

Wat is ervoor nodig om gewoon tevreden te zijn? Mijn intuïtie vertelde me dat Bali al haar lessen voor dat moment onderwezen had. Het was tijd was om te ontdekken wat de wereld nog meer te bieden had en wat er nog meer in mijn vat zat. Van het hebben van een huishoudster ging ik naar het schrobben van het dek, van jaren alleen wonen ging ik met drie vreemden samenwonen op een boot van 14 meter lang, van werken voor een werkgever ging ik voor zichzelf werken en van offline zaken doen opende ik de deuren van mijn digitale kantoor. Continue ging ik het avontuur met mezelf aan. Ik bleef spelen, experimenteren en ontdekken.

Wie op avontuur gaat ontgroeit zichzelf

Na mijn zeilavontuur werd ik vaak benaderd door mensen die geïntrigeerd waren door mijn persoonlijke ontwikkelingsproces. Het bleek dat ik niet de enige was die niet tevreden was met hoe m’n leven eruit zag en hierin geen voldoening kon vinden. Na een groot aantal avonturen en omzwervingen over de wereld, die hebben gestimuleerd en geïnspireerd mijn leven op eigen voorwaarden te leven, en met haar jarenlange ervaring in het toerisme richtte ik uiteindelijk Mindful Surprise op. Mijn passie om mensen te verrassen en mooie ervaringen mee te geven, die ze verder helpen in het leven, waren hierbij mijn grote drijfveer.

Sinds 2018 biedt ik avontuurlijke mindfulness reizen op Bali aan. Door Covid is het niet meer mogelijk om deze reizen uit te voeren, waardoor ik naar andere oplossing heb gezocht om alles wat ik geleerd heb over te dragen aan mensen die ook regie over hun eigen leven willen nemen. Hieruit is het programma Flow vanuit Focus ontstaan. De cursus is nog in ontwikkeling, maar al wel boekbaar. Vanaf 1 april staat’ie voor je klaar. Tot die tijd kun je nader met mij, en mijn methodieken voor het volgen van je hart, kennis maken met het gratis e-boek Loslaten met Lef.

“Deze reis heeft mij zo enorm geïnspireerd en daagde me uit om te kijken naar zowel mijn verlangens en dromen als mijn obstakels en angsten. Een reis die magisch aanvoelt en waar ik nog regelmatig aan terug denk. Wow!”

Widad Abdalla | 13 mei 2019

Menu
Open chat
1
Do you need help?
Hi! How can we help you?