OVER mindful SURPRISE

Wij creëren een speelveld voor mensen die het avontuur met zichzelf willen aangaan, zodat ze tevreden en in verbinding aan het leven deel kunnen nemen.

Tevreden mensen maken de wereld mooier

Mindful Surprise is ontstaan vanuit liefde voor avontuur, persoonlijke ontwikkeling, mensen verrassen en verbinden. Met Expeditie Overgave creëeren we een speelveld om het avontuur ten volle aan te gaan met jezelf. Wij geloven dat mensen die zichzelf ontwikkelen meer betrokkenheid ervaren en meer tevreden zijn. Onze missie is dan ook om jou tevreden te laten deelnemen aan een wereld die het van je vraagt om steeds meer en beter te presteren. In een wereld waar goed nooit goed genoeg is helpen wij je om je voldaan te voelen!

Hoe het allemaal begon…

Het verhaal achter Mindful Surprise gaat terug naar het jaar 2012. Naar het moment dat de innerlijke reis van onze oprichtster, Janneke Dijkhuis, verdieping kreeg. Ze nam na zeven jaar ontslag om te emigreren naar het idyllische Bali, Indonesië. Het was een droom die uitkwam: wonen en werken in het buitenland. Het leven lachte haar toe vanaf de verleidelijke stranden, het overheerlijke goedkope eten, de inspirerende cultuur, de uiteenlopende avontuurlijke activiteiten, de surfbare golven en het altijd stralende zonnetje. Ze leerde de taal, raakte gewend aan de bijzondere Hindoestaanse cultuur en reisde voor haar werk en privé naar mooie plekken.

Het besef dat ze in Bali tegen dezelfde uitdagingen aan liep als drie jaar daarvoor in Nederland kwam als donderslag bij heldere hemel. Ineens had ze weer een baan waar ze niet meer 100% achter stond, een werkgever die andere dingen van haar wilde dan ze te geven had, vrienden die ouders werden en een knagend gevoel van onvrede: “ik heb zoveel, maar het is nooit genoeg”. Kortom, ze had zichzelf van Nederland meegenomen naar de andere kant van de wereld. Nog steeds een slachtoffer van haar omgeving.

Wat is ervoor nodig om gewoon tevreden te zijn? Haar intuïtie vertelde haar dat Bali al haar lessen voor dat moment onderwezen had. Het was tijd was om te ontdekken wat de wereld nog meer te bieden had en wat er nog meer in haar vat zat. Van het hebben van een huishoudster ging ze naar het schrobben van het dek, van jaren alleen wonen ging ze met drie vreemden samenwonen op een boot van 14 meter lang, van werken voor een werkgever ging ze voor zichzelf werken en van offline zakendoen opende ze de deuren van haar digitale kantoor. Continue ging ze het avontuur met zichzelf aan. Ze bleef spelen, experimenteren en ontdekken. Acht jaar later keek ze om en zag ze hoe ze gegroeid was.

Wie op avontuur gaat ontgroeit zichzelf

Na haar zeilavontuur werd Janneke vaak benaderd door mensen die geïntrigeerd waren door haar persoonlijke ontwikkelingsproces. Het bleek dat ze niet de enige was die niet tevreden was met hoe haar leven eruit zag en hierin geen voldoening kon vinden. Na een groot aantal avonturen en omzwervingen over de wereld, die hebben gestimuleerd en geïnspireerd haar leven op haar eigen voorwaarden te leven, en met haar jarenlange ervaring in het toerisme richtte ze uiteindelijk Mindful Surprise op. Haar passie om mensen te verrassen en mooie ervaringen mee te geven, die ze verder helpen in het leven, waren hierbij haar grote drijfveer.

Sinds 2018 biedt Mindful Surprise Expeditie Overgave aan. In aanvang alleen op het eiland Bali in Indonesië. Door Covid is het niet mogelijk om Expeditie Overgave op Bali te boeken. Het goede nieuws is, dat Expeditie Overgave nu ook in Nederland te boeken is!

“Deze reis heeft mij zo enorm geïnspireerd en daagde me uit om te kijken naar zowel mijn verlangens en dromen als mijn obstakels en angsten. Een reis die magisch aanvoelt en waar ik nog regelmatig aan terug denk. Wow!”

Widad Abdalla | 13 mei 2019

Menu
Open chat
1
Do you need help?
Hi! How can we help you?