OVER mindful SURPRISE

Mindful Surprise staat voor buiten de lijntjes kleuren om zodoende je eigen pad in het leven te bewandelen. Het is mijn platform waar ik je uitnodig om te experimenteren, jezelf te ontwikkelen en spiritualiteit te verkennen.

De reisorganisatie voor de reis naar binnen

Mindful Surprise is ontstaan vanuit liefde voor avontuur, reizen, persoonlijke ontwikkeling, mensen verrassen en verbinden. Pre-corona-tijd deed ik dit door het aanbieden van avontuurlijke verrassingsreizen op Bali.

Sinds maart 2020 ben ik samen met Mindful Surprise door een diep ontwakingsproces gegaan en is dit platform getransformeerd naar dé reisorganisatie voor de reis naar binnen!

Het gezicht achter Mindful Surprise

Hai, mijn naam is Janneke Dijkhuis en ik geloof dat gehoor geven aan je oproep tot avontuur leidt naar een tevreden leven. Een leven waar je een zuivere verbinding met jezelf ervaart. Waar je vanuit zelfvertrouwen dappere keuzes durft te maken, waarvan je op voorhand geen idee hebt wat de uitkomst zal zijn.

In 2012 emigreerde ik naar Bali om daar als business development manager aan de slag te gaan voor een reisorganisatie. In 2015 zeilde ik de Indische Oceaan over zonder ooit een dag in m’n leven gezeild te hebben. Vervolgens reisde ik jaren als een nomade de wereld over.

En nu? Sinds april 2020 ben ik terug in Drenthe. De plek waar mijn groei het meest zichtbaar is. Tegelijkertijd is het ook de plek waar ik vroeger het hardst van weg gelopen ben. Dat is nu wel anders. Iets met ‘je moet eerst het huis uit om thuis te kunnen komen’. Ik blijf dus nog even!

M’n nest schoonvegen

Mijn innerlijke reis bekrachtig ik op dit moment met een intensieve leergang: Persoonlijk Leiderschap en Systeemdynamieken.
Een duik in mijn eigen systemen. Mijn conditionering en programmering.

Je nest schoon vegen,’ hoorde ik eens iemand zeggen.
M’n schaduwkanten aankijken.
Stoppen met mijn projecties op anderen spuien.
Dat wat van een ander is bij een ander kunnen laten.
De balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie herstellen.
Loskomen van oordelen.
Mijn eigen koers blijven varen.

Deze studie vul ik aan met regelmatige plant medicijn reizen.
Je zou bijna denken dat ik van het pad ben!
En ergens klopt dat ook wel. Ik bewandel meer en meer mijn eigen pad.

Spiritualiteit is nog steeds hocus-pocus voor velen.
Ergens begrijpelijk, want het is ook niet echt een sluitend verhaal ofzo.
Terwijl het voor mij zo vanzelfsprekend en logisch is geworden dat ik nog weleens vergeet dat dit voor de meeste (Westerse) mensen niet zo is.

Desalniettemin, of misschien wel juist daarom, vind ik het leuk om stukjes van mijn innerlijke reis te delen. Dit doe ik met mijn boek Stel dat je hoofd je hart volgt en ik neem je in mijn onregelmatige nieuwsbrieven mee op reis door mijn wereld.

Reis je een stukje met me mee?

Als je het interessant vindt om mee te lezen hoe ik een stukje van het mysterie van mezelf én het leven ontrafel, schrijf je dan in.

Mindful Surprise Janneke
Menu